--- title: "Android Cihazlar için Açık Kaynak / Özgür Yazılım Uygulama Alternatifleri" date: 2023-11-21 15:00:00 +3000 categories: Android tags: app-recommendations foss duzenlenecek author: asandikci ---

Günümüzde gizlilik ve güvenlik en önemli konulardan biri. Bunu sağlamanın en garanti yollarında biri ise kullandığımız uygulamaların açık kaynak olmasına dikkat etmek. Bu tarz uygulamaların kaynak kodu herkese açık bir şekilde görüntülenebildiği için hem güvenlik yamaları daha hızlı bir şekilde gelmekte hem de gizlilik ile ilgili kafamızda bir soru işareti oluşmamakta. Dolayısı ile bu uygulamaları teknolojik cihazlarımızda kullanmamız büyük bir önem taşımaktadır. Bu yazımızda sizin için hem gizlilik ve güvenliğinizi sağlayacak hem de verimliliğinizden geri bırakmayacak açık kaynak kodlu Android uygulamalarına yer vermek istedik.


## Uygulama Mağazaları ### [F-Droid](https://f-droid.org/F-Droid.apk) ### [AuroraStore](https://f-droid.org/en/packages/com.aurora.store/) ### [Obtainium](https://github.com/ImranR98/Obtainium/releases)
## Genel Kullanım ### [Fossify Serisi](https://github.com/fossifyorg) ### [Open Camera](https://f-droid.org/en/packages/net.sourceforge.opencamera/)

Fair Mail - Gmail Alternatifi

Organic Maps - Google Maps Alternatifi

Tasks


Media & Müzik

Newpipe - YouTube Alternatifi

AntennaPod - Google Podcast Alternatifi

Spotube - Spotify Alternatifi

SoundAura

VLC


Dokümanlar

Markor

Librera Reader

LibreOffice Viewer - Google Dökümanlar Alternatifi


Sosyal

Fedilab

Beeper

Conversations

Akıllı Bileklik veya Saati Olanlara

Gadgetbridge - MiFit Alternatifi

OpenTracks

QuickWeather


Kendi Sunucusu Olanların İlgisini Çekebilir

Nextcloud - Google Drive Alternatifi

Les Pas - Google Fotoğraflar Alternatifi

Davx5

FreshRSS

GitNex - GitHub Alternatifi


Root Kullanıcıları İçin

AdAway

Magisk  /  Shizuku

Neo Backup

Diğer


Alternatif bulamadıklarım

 

Siz de kullandığınız mobil açık kaynak / özgür yazılımları listeleyebilirsiniz, ekleme yapabilirsiniz veya benim bizzat bulamadıklarımı bulmamda yardımcı olabilirsiniz Okuduğunuz için teşekkürler.